Versiebeheer

ApostropheCMS maakt gebruik van version control, of versiebeheer in het Nederlands. Tijdens het werken worden er verschillende versies van de pagina opgeslagen. Dit zou je kunnen zien als verschillende momentopnames van een pagina.

Als je een pagina bewerkt hebt, dan verschijnt er linksonder naast de Live/Draft-switch een nieuwe knop getiteld Commit (naast Submit, maar deze gebruiken we niet). Als je op Commit drukt dan maak je zo een momentopname van de pagina. De wijzigingen die je hebt gemaakt op de pagina en die tot dan toe alleen nog voor jou zichtbaar waren in de Draft modus, worden doorgevoerd en publiekelijk zichtbaar voor iedereen als je op Commit drukt (tenzij de pagina niet gepubliceerd is, daarover hieronder meer). Dit kun je zelf ook zien door te switchen van de Draft naar de Live modus.

Eén van de grote voordelen van het gebruik van versiebeheer is dat je gemakkelijk terug kunt keren naar een eerdere versie/momentopname van de pagina. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je per ongeluk verkeerde wijzigingen hebt gemaakt of widgets hebt verwijderd waarvan je later toch spijt hebt. Hoe dit precies werkt wordt verderop in de documentatie uitgelegd.

Last updated